Monday, May 21, 2007

That's a good opportunity to come back for a while..

..maybe to answer to another chain letter challenge (Not from the ones I hate. But sometimes I hate these ones too!) set by Stormrider. Greek text follows up this time! (Because the questions are in greek and I am bored to translate them :P)

Η απολυτη ευτυχία για σας είναι;

Η γαλήνη.

Tι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;

Ίσως το βιολογικό μου ρολόϊ. Καμιά φορά η μάνα μου. Πάντως εδώ και 5 χρόνια ξυπνάω υπερβολικά αργά (Μεταξύ τις 12:00 και 14:00). Σαν να μην θέλω να ξυπνήσω..

Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;

Λοιπόν, συνέβει πολύ πρόσφατα και είχα χρόνια να γελάσω τόσο. Στο Sumotori Dreams, είσαι ένας άνθρωπος από κουτάκια που προσπαθείς να ρήξεις τον άλλο κάτω. Το αστείο όμως είναι αφού πέσει ένας από τους δύο κάτω και τελιώσει ένας γύρος, να μην πατήσεις space για να ξαναπαίξεις αλλά να αφήσεις το πληκτρολόγιο και να κοιτάς τα μπαρμπαδέλια που προσπαθούν να σταθεροποιηθούν. Είναι σαν χαζεμένα, σα ζαβλακομένα, σαν Peter Sellers! Το βλέπαμε με έναν φίλο μου στο Pixelshow και είχαμε λυσάξει από τα γέλια. Εγώ είχα δακρίσει, είχα κοκκινήσει, είχα αφηνιάσει!!! Τώρα δεν μου φαίνεται και τόσο αστείο, ίσως να το έχω συνηθίσει. Αν δεν μπορείτε να το τρέξετε ή βαριέστε να το δείτε, δείτε τα youtube links στο site.

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα μου είναι;

Η τελειομανία

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα ;

Η τελειομανία

Σε ποια λάθη δίνετε επιείκεια;

Ίσως σε όλα εκτός απ'τα δικά μου

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε;

Ο Nietzsche

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας ήρωες σήμερα;

Ο Sotsoft

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξίδι;

Mmm,. maybe some Eurotrip through demoparties?

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Douglas Adams

Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άνδρα;

Καλοσύνη

Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα ;

Προσωπικότητα

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης;

Ronan Harris

To τραγούδι που σφυρίζετε στο ντούς;

Κανένα.

Ποιο βιβλίο σας σημάδεψε;

The Active Side of Infinity by Carlos Castaneda

Ποια ταινία σας σημάδεψε;

One flew over the Cuckoo's Nest

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ζωγράφος;

Ο Tsilis

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;

Black, Orange, Purple.

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη σας επιτυχία;

Το ότι κατάφερα να επιβιώσω παρόλη την καταπίεση. Το ότι συνεχίζω παρόλο που διάφορες καταστάσεις επιβαρύνουν περισσότερο την ψυχική μου υγεία. Το ότι παρατηρώ το χάλι του εαυτού μου ύστερα από τόσα χρόνια αλλά το πνεύμα μέσα μου δεν θέλει να πεθάνει. Θέλω να δικαιωθώ αλλά και να μην τα καταφέρω αξίζει τον κόπο, αξίζει να συνεχίσω να περπατώ στην πορεία που επέλεξα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ποτο;

Beer, Red bull, Ice Tea.

Για ποιο πράγμα μετανιωσατε περισσότερο;

Όταν υπό διαφορετική κρίση και εν ελαφρά την καρδία κατηγόρησα ανθρώπους με τρόπους που απεχθάνομαι. Μερικές φορές δεν ταιριάζουν αυτά που λέω με αυτά που πιστεύω. Ευτυχώς αυτό συμβαίνει σπάνια..

Τι απεχθάνομαι περισσότερο από όλα;

Την άγνοια.

Όταν δεν γράφετε ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;

Την ημέρα, όλα εκείνα τα coding projects που ονειρεύομαι να τελειώσω στον υπολογιστή μου. Όταν δεν βρίσκω όρεξη για δημιουργική απασχόληση στον υπολογιστή θα με βρείτε να τριγυρνάω στο internet ή να παίζω παιχνίδια χωρίς κανένα νόημα (ποιός είπε όμως ότι το να ασχολείσαι με κάτι "άχρηστο" είναι κακό;). Κατά το απόγευμα βγαίνω έξω και κάνω μοναχικές βόλτες τα βράδια. Ίσως να ξαναμπώ σε ένα netcafe για να διαβάσω αυτά τα blogs. Το βράδυ, ξαπλώνω διαβάζοντας Strange Egnarts και ακούγοντας μουσική στο MP3 Player μου. Αυτές είναι μάλλον οι αγαπημένες μου ασχολίες. Κοινός παρονομαστής το γεγονός ότι είμαι πάντα μόνος μου και ασχολούμαι με ένα αγαπημένο μου αντικείμενο που με ταξιδεύει μακριά από την πραγματικότητα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος;

Θεωρητικά έχω διώξει τους τρομερούς φόβους του θανάτου, της ρόμπας και οποιουδήποτε συμβάντος που μπορεί εκείνη τη στιγμή να καταστρέψει τα πάντα τα οποία έφτιαξα με κόπο. Ίσως ο φόβος της ρόμπας, του τι θα πει ο άλλος κόσμος να είναι ο πιο τρομερός, και απέναντι βγάζω έναν αντιδραστικό εαυτό που κάνει ακριβώς το αντίθετο, βγάζει τα πάντα στην φόρα σε blogs σαν και αυτό :)

Πάντα υπάρχει η λογική που μου λέει πως δεν είναι λογικό το να φοβάμαι για αυτά τα πράγματα αλλά δυστυχώς το συναίσθημα μου λέει ακριβώς το ανάποδο. Και ευτυχώς τείνω να τείθεμαι υπέρ της λογικής γιατί βρίσκεται πιο κοντά στην ελευθερία που αναζητώ.

Παρόλα αυτά μερικές φορές λειτουργώ σαν μανιακός σε κάποιους φόβους (κάνω backup όλη τη δουλειά μου στον υπολογιστή σε οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο βρω) και από την άλλη πλευρά επαναπαύω τον εαυτό μου λέγοντας μου πως και το πιο γαμάτο demo δουλειάς δυό χρόνων να έχω σχεδόν τελειώσει και να χαθεί από HD crash, τουλάχιστον έχω την εμπειρία στο κεφάλι μου και μπορώ να το ξαναφτιάξω από την αρχή και καλύτερα. Αυτός ίσως είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου στους υπολογιστές τώρα που το σκέφτομαι, ειδικά παλιότερα που πάσχιζα να δουλέψω για να βγάλω ένα καλό demo με πάμπολες προστριβές με το χώρο γύρω μου και απογοητεύσεις. Φαντάσου να τέλειωνα κάτι καλό επιτέλους και κρακ..

Θα μπορούσα να γράψω πολλά άλλα για τον φόβο, κρίνοντας και από το μέγεθος αυτής της απάντησης. Οπότε και θα σταματήσω εδώ..

Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;

Παλιά μου ήταν δύσκολο να πω ψέματα, ακόμα και εκεί που κρίνω πως έπρεπε. Υπάρχουν περιπτώσεις που κατά την προσωπική μου κρίση πάντα δεν θα κερδίσω τίποτα αν πω την αλήθεια, παρά μόνο θα σπάσουν τα νεύρα μου. Βλέπε γονείς = δεν χρειάζεται να ξέρουν.

Ποιο είναι το μoτο σας;

Embrace the multiverse.

Πως θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;

Δεν ξέρω. Ίσως στο αχανές διάστημα. Μόνος..

Εάν συνέβαινε να συναντήσετε το Θεό τι θα θέλατε να σας πει;

42; Μα πως το σκέφτηκες αυτό;;;

Σε ποια πνευματική κατάσταση είστε αυτόν τον καιρό;

Προσπαθώ να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Πήρα την εξάμηνη αναβολή, η μάνα μου το πήρε στα σοβαρά και με βομβαρδίζει με "πρέπει", "πρέπει", "πρέπει", "πρέπει να μην πάνε αυτοί οι μήνες χαμένοι και εγώ θα τους δω σαν χαμένους και θα στεναχωρηθώ αν εσύ δεν κάνεις αυτό που νομίζω εγώ πως πρέπει να κάνεις", το οποίο όπως καταλαβαίνετε με έχει ρίξει ψυχολογικά με αποτέλεσμα να μην έχω κάνει και πολλά ακόμα. Από την πλευρά μου θέλω να ξεκινήσω (αύριο) με τον κώδικα για το δεύτερο παιχνίδι της Dot Red Games. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα πρέπει να έχω μια πρόχειρη version ενός prototype gameplay για να το δείξουμε σε publishers. Και είναι κάτι που γουστάρω γιατί ο βασικός αλγόριθμος και η ιδέα είναι δικιά μου και την ονειρευόμουνα εδώ και χρόνια!. Έπειτα, θέλω να κάνω ότι μου αρέσει και με ευχαριστεί χωρίς πολλά πρέπει και θέλω :)

Μπορεί και να μην κάνω και τίποτα ουσιαστικό που να έχει να κάνει σχέση με το "μέλλον" μου (εκτός από την δουλειά που γουστάρω στην Dot Red Games φυσικά) πέρα από το να χαλαρώσω αυτό το εξάμηνο..

p.s. Και μια που το ανέφερα, ο φίλος μου AkumaX και κυρίως προγραμματιστής του πρώτου μας παιχνιδιού, ανέβασε μια playtest version του παιχνιδιού μας σε αυτό το link. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα της δουλειάς μας αφού κάνετε register και κατεβάσετε την playtest version ενώ αν θέλετε να ψηφίσετε και για μερικές από τις πίστες (όσες προλάβετε να παίξετε γιατί έχει πάρα πολλές) μέχρι τέλη Μαίου γιατί μετά κλείνει η playtest. Εγώ επιμελήθηκα το 5% του κώδικα, ουσιαστικά όλα αυτά τα special effects που θυμίζουν demo (3d stars, box filter blur, radial blur, bilinear filtered zoom/rotations, κλπ.), ο αδερφός μου έγραψε τη μουσική και σχεδίασε πολλές από τις πίστες, έχουμε έναν αστείο γραφίστα και 4-5 άλλους φίλους μου στο project. Have fun!!!

No comments:

Locations of visitors to this page