Friday, March 02, 2007

Η μεγάλη έκπληξη!


Πέρσι το καλοκαίρι είχα τελειώσει μια από τις καλύτερες δουλειές μου στην demoscene. Ήταν το πρώτο μου demo για το GP32 ονόματι Led Blur, μια βιαστική δουλειά, ένα απλό ντεμπούτο στο φορητό της gamepark (Με ένα χρόνο developing σπασμωδικά ωστόσο) και η κλασική συνταγή ήταν παρούσα και πάλι. Pure coder effects, καθόλου design ή γραφικά αλλά σχετικά καλύτερη μουσική και flow αυτή τη φορά. Ήμουνα προσωπικά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα παρόλο που ήξερα πως δεν ήταν κάτι το συνταρακτικό. Αφού βγήκε η πρωτότυπη έκδοση για GP32, ακολούθησαν ports σε GP2X, Windows, Linux, BSD και SGI (courtesy of Nuclear τα 3 τελευταία).

Είχα εκπλαγεί ήδη από τα πολύ θετικά σχόλια στο Pouet για το demo μου αλλά τίποτε δεν με είχε προετοιμάσει για τη μεγάλη έκπληξη που θα συναντούσα σήμερα το μεσημέρι. Ύστερα από ένα απάλλευτο θαλαμοφυλίκι βγήκα επιτέλους έξοδο στις Φέρρες και κατευθύνθηκα στο φθηνότερο και καλύτερο netcafe του χωριού. Check ρουτίνας σε emails, blogs, community sites, etc. όπως πάντα ακολούθησαν. Και τα σχέδια μου ήταν κλασικά να γράφω σε διάφορα blogs και community sites, να επικοινωνήσω προσωπικά μέσω email με ορισμένα άτομα και ίσως και να μαλακιστώ στο Pouet ή άλλα sites (αν και δεν το συνηθίζω τελευταία). Αλλά η προσοχή μου έπεσε σ'ένα email και δεν θυμάμαι τι έκανα ύστερα, σίγουρα όχι αυτά που σκόπευα να κάνω πριν βγω έξω από το στρατόπεδο. Και σίγουρα δεν θα ήταν τα πράγματα πολύ διαφορετικά (δεν ξέρω για την έκπληξη μου όμως ;)) αν δεν πετύχαινα πρώτα αυτό το email άλλά συναντούσα την έκπληξη κατάματα φτάνοντας από την παραπομπή του Pouet προς το site για τα scene.org awards του 2006.

Είχα λέει, κριθεί υποψήφιος για το demo μου Led Blur στην κατηγορία breakthrough performance μαζί με άλλους 4 συνυποψήφιους. Τα scene.org awards είναι ουσιαστικά το αντίστοιχο των όσκαρ για την παγκόσμια ντέμοσκηνη. Ποιός θα το περίμενε! Πιστεύω πως είναι ουσιαστικά ένα πολύ καλό ντεμπούτο για το νεοσυσταθέν μας group Mindlapse παρά ένα προσωπικό breakthrough, αφού είναι η πρώτη δουλειά που παρουσιάζουμε στη ξένη σκηνή σαν demogroup αλλά όχι κάτι πολύ παραπάνω από τα παλαιότερα μου demo, ενώ πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι κλάσεις ανώτερο στο μέλλον. (Time will tell)

Προσωπικά πάντως ψηφίζω δαγκωτό Solaris - Kiss our Assembler γιατί το αξίζει. Και πιστεύω πως η δουλειά αυτού του τυπά είναι ο ορισμός αυτού που λέμε "breakthrough performance" γιατί έχουμε να κάνουμε με την παρθενική δουλειά ενός καινούριου προγραμματιστή (αντιθετώς με τη δικιά μου περίπτωση που χρειάστηκα καμιά δεκαπενταριά demos και σχεδόν 10 χρόνια ενασχόλησης για να φτάσω σε αυτό το σημείο) ή οποία είναι ένα πολύ καλό demo με συστατικά όπως 100% assembly/100% software rendering, κατευθείαν γιούρια στην κορίλλα! Μιλάμε για ΤΗ δουλειά και ΤΟ breakthrough. Του εύχομαι να είναι αυτός που θα κερδίσει την πρώτη θέση και αρκούμαι προσωπικά με το γεγονός ότι απλά τυχαίνει να βρίσκομαι στις υποψηφιότητες των scene.org awards. Εγώ ο κοινός θνητός :P

Wow! Αυτά τα νέα είναι ικανά να μου φτιάξουν την ημέρα για δέκα μήνες =)

Τι ήταν και αυτό..

Αξίζει να αναφερθούμε και στο γεγονός ότι η ελληνική σκηνή έχει συνολικά 6 υποψηφιότητες σε 5 κατηγορίες για 4 διαφορετικά demos. Όλα τα άλλα τα έχουν οι ASD (Εεε,. γινόταν scene awards χωρίς ASD;) με τα demos Animal Attraction, The evolution of vision και Captive. Κοιτάξτε τα scene awards για να δείτε σε ποιές κατηγορίες αυτά τα demos διακρήθηκαν γιατί βαριέμαι να ψάξω :P (Ή τσεκάρετε τα νέα στο demoscene.gr). Anyways..

Η τελετή των scene awards θα γίνει στο Breakpoint2007 το διασημότερο και μεγαλύτερο demoparty της Γερμανίας που διαξάγεται μεταξύ των 6 και 9 Απριλίου στο Bingen am Rhein. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να περευρεθώ λόγω του στρατού αλλά αν τύχει ποτέ και κερδίσω το βραβείο τότε μπορεί να παραστεί κάποιος άλλος στη θέση μου για να παραλάβει το βραβείο (Ένα αγαλματίδιο και ένα δίπλωμα είναι :). Πώπω, θα είχα να βγάλω και λόγο. Τρελαίνομαι! (..αλλά δεν απολύομαι)

Αυτά λοιπόν και καλή επιτυχία!

υ.γ. Οι βλακείες που γράφω στο τέλος είναι για να πέσουν καλά οι εικόνες. Αν και πιστεύω ότι και πάλι δεν θα βγουν σωστά αλλά βιάζομαι να φύγω πίσω στο κωλοστρατόπεδο :(

No comments:

Locations of visitors to this page